PEETERS ONLINE JOURNALS
Peeters Online Bibliographies
Peeters Publishers
this issue
  previous article in this issuenext article in this issue  

Document Details :

Title: Evolutie en behandeling van voedselallergie bij kinderen
Author(s): RAES M
Journal: Tijdschrift voor Geneeskunde
Volume: 59    Issue: 21   Date: 2003   
Pages: 1324-1329
DOI: 10.2143/TVG.59.21.5001723

Abstract :
Het verloop van een voedselallergie bij kinderen verschilt naargelang het verantwoordelijke voedingsmiddel, het ontstaansogenblik, de bestudeerde leeftijd, de ernst van de allergische sensibilisatie en het klinisch syndroom. Er zijn voedselallergie├źn die spontaan verdwijnen bij het ouder worden, andere blijven levenslang bestaan. Een voedselallergie is vaak de eerste uiting van een meer veralgemeende atopische constitutie.
Het uitschakelen van het oorzakelijke voedingsmiddel uit het dieet is essentieel bij de behandeling. Vele factoren bepalen het succes van deze therapie. Het is noodzakelijk alle betrokkenen te onderrichten over de mogelijke allergische reacties en strikte instructies te geven over het exacte gebruik van de medicatie.





Natural history and treatment of food allergy in children
The natural history of a food allergy depends on the causative food agent, the age at presentation, the age investigated, the severity of the allergic sensitisation and the clinical syndrome. Some food allergies disappear, other continue lifelong. A food allergy often preceeds a more general atopic disease state.
The elimination of the offending food agent constitutes the cornerstone of the treatment. Many factors determine the success of the therapeutic strategy. It is necessary to educate all those involved in the care of the allergic child about the possible allergic reactions and to instruct them very carefully about the exact use of the medication.

download article




52.204.98.217.